“Byfusion heeft prima werk geleverd!”

DenhollanderNa zo’n dertig jaar actief te zijn geweest in zijn eigen timmerfabriek, vond Cees den Hollander het eind 2007 mooi geweest. Hij besloot het bedrijf te verkopen aan bedrijfsleider Geri Eichinger. Maar hoe regel je dat verder? En hoeveel is het bedrijf eigenlijk waard? Byfusion beantwoordde de vragen, begeleidde het traject en zorgde voor een correcte afronding.

Cees den Hollander en Geri Eichinger waren het erover eens: voor Timmerfabriek Den Hollander zou een overname door de bedrijfsleider een prima oplossing zijn. Toevallig kwam Den Hollander in contact met iemand van ABN AMRO, met wie hij over zijn plannen sprak. Zo werd hij gewezen op bedrijfsovernamespecialist Byfusion. Vrijwel direct na de eerste kennismaking werden er spijkers met koppen geslagen. ”Byfusion leek me meteen een betrouwbare, deskundige partij”, vertelt Den Hollander. “En dus gingen we direct aan de slag. Met het uitzetten van het traject, de waardebepaling en een taxatie.”

“Het traject verliep snel en gemakkelijk”, vervolgt Den Hollander. “Een van de redenen daarvoor is dat we niet echt onderhandeld hebben. De prijs is bepaald door de financierbaarheid; de waarde vervulde slechts een indicatieve rol. Misschien had ik er van tevoren in financieel opzicht wel meer van verwacht, maar dit leek mij een heel redelijke oplossing. Uiteindelijk is de financierbaarheid van de onderneming toch cruciaal.”

Den Hollander verliet het bedrijf vrijwel direct na de overdracht op 1 oktober 2008. “Als bedrijfsleider wist Geri praktisch alles al, dat versnelde het proces natuurlijk. Maar weet je wat ik vooral prettig vind? Dat we nog steeds samen koffiedrinken en elkaar vooruit helpen. Er is werkelijk geen onvertogen woord gevallen. En dat is het grote voordeel van begeleiding door een externe partij. Byfusion heeft prima werk geleverd.”