Stapelfinanciering. Een mooi woord, maar wat houdt het in? Stapelfinanciering is een combinatie van verschillende financieringsvormen waarbij u kunt denken aan de traditionele bancaire financiering, leasing, factoring (debiteurenfinanciering), maar ook aan crowdfunding en investering door informal investors. 

bank als schakel mkb

Uit bijgaand artikel (klik op de afbeelding om het artikel te vergroten) blijkt dat de bank zich als schakel ziet in deze opzet, maar deze rol in de praktijk niet altijd invult. Het lijkt mooi; u loopt een loket binnen, uw onderneming wordt doorgelicht en u krijgt een maatwerkfinanciering waarbij alle mogelijkheden onderzocht en ingevuld kunnen worden. Echter zijn wij bang dat de waarheid anders is; natuurlijk is een combinatie van bancaire financiering, leasing en factoring mogelijk. Vaak behoren deze verschillende leveranciers tot dezelfde groep binnen de bank. Echter wordt risicodragend kapitaal daarbij zoeken lastiger.

Maar hoe weet u of u de juiste mix heeft of krijgt? Zitten de verschillende financierders elkaar dan niet in de weg? Of zijn de zekerheden al vergeven? Is het voor de bank niet van belang risico’s te beperken, en dus specialisten in de financiering te betrekken? Door dit te doen dalen de risico’s voor de bank, maar lopen uw kosten op.

De meeste ondernemers zijn geen financieel specialist, en het wordt er zeker niet eenvoudiger op om dit allemaal nog te kunnen volgen. Het kost veel tijd, en tijd is geld. Maar Byfusion kan u hierbij van dienst zijn. Wij kunnen een degelijk plan voor u maken en vervolgens een financieringsmemorandum opstellen om dit vervolgens bij de verschillende banken en overige partijen (waarvan wij de meesten al kennen) neer te leggen. Daardoor bespaart u tijd en kunt u zien wat de markt u nog meer te bieden heeft.

Interesse? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.